Overgangsrituelen en Zegeningen
(Openen van de Witte Weg)

Shamaan alles-1999.jpg

In een mensenleven kennen we vele veranderingen.
Het leven is verandering. Verandering is het enige dat eeuwig is.
Daarom kent een mensenleven bepaalde significante overgangen; momenten in een leven die een markering vormen naar een andere manier van zijn. Transformerende momenten zoals geboorte, huwelijk, de eerste menstruatie, moederschap, vaderschap, de overgang en natuurlijk het sterven.
Van oudsher werden deze momenten begeleid, soms ingeleid, door een traditioneel ritueel, meestal in samenzijn met de familie en de gemeenschap.
Het is mijn wens om bijzondere en belangrijke moment in ons leven te ondersteunen en kracht bij te zetten door middel van ritueel en in samenzijn met de andere wereld, om zo deze overgang zo spoedig mogelijk te doen verlopen. Dit doe ik door sjamanistische rituelen voor en met mensen te doen rondom deze markeringen. Dit is maatwerk, alles gebeurt in overleg met de betrokkenen, en is op basis van vrijwillige donatie. Dit is meestal in de vorm van een geldbedrag wat men kwijt kan en wil, maar ook worden er vaak geschenken aangeboden die ik weer in mijn werk kan gebruiken. Vraag hiernaar indien je dit wilt geven.

Deze overgangen zijn geschikt om een ritueel bij te doen:
- eerste menstruatie of andere persoonlijke tekenen van de overgang van meisje naar vrouw
- eerste zaadlozing of andere persoonlijke tekenen van de overgang van jongen naar man
- geboorte (het worden van moeder of vader)
- huwelijk
- sterven
- as bijzetten of uitstrooien
- eerste seksuele gemeenschap
- menopauze of andere tekenen van de ouderdom
- afstuderen of eerste baan
- aankoop van een nieuw huis of land
- scheiding
- andere zaken die van belang zijn voor iemand in iemands leven.De overgangsrituelen zullen vaak gedaan worden in combinatie met een zegening door de geesten bij het kamlanie-vuur en het openen van de Witte Weg (openen van de weg naar voorspoed en vervulling levensmissie). Dit kan echter alleen plaatsvinden in de lichte helft van het jaar (de open Hemelpoorten): 31 maart t/m 21 september.

Ik geef jou/jullie na afloop nog wat mee in de vorm van een ritueel of iets anders tastbaars zodat je zelf thuis kunt herverbinden indien je wilt.

 

Zit je krap met geld?
Stuur me toch een bericht. Er valt altijd te overleggen.
tel. 0614932229

Foto onder: Openen van de Witte Weg met Shaman Morsuk (leraar)

20210829_185211_1630280123429.png